Zoekwoorden onderzoek voor SEO

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden onderzoek 150x150 Zoekwoorden onderzoek voor SEOWanneer u deelneemt aan affiliate marketing programma’s, moet u een goed zoekwoorden onderzoek doen, zodat u de juiste soort bezoekers trekt. Dit soort bezoekers zijn degenen die waarschijnlijk het product of de reis zullen kopen dat u via uw affiliate website wilt aanbieden. Uiteraard is het sowieso heel belangrijk om hoog te scoren in de Google ranking. Zoekwoorden onderzoek is ook wel gekend als keyword research.

Zoekwoorden spelen de meest belangrijke rol als het gaat om website optimalisatie en dus ook in de positie van de Google ranking. Als zoekmachines naar bepaalde informatie zoeken in een website, zoeken ze altijd naar trefwoorden, zoekwoorden, keywords of sleutelzinnen. Zoekmachines zoeken naar informatieve en nuttige sites voor hun bezoekers, waarbij zij de sites verkiezen met inhoud in verband met het zoekwoord dat werd ingevoerd.

Deskundige zoekwoorden onderzoek is de hoeksteen voor een succesvolle SEO. Veel nieuwe website eigenaren hebben een mythe dat zoekwoorden onderzoek een zeer eenvoudige taak is die kan worden uitgevoerd met behulp van gratis zoekwoorden onderzoek en generator tools, zoals Wordtracker of Google Adwords. Maar in werkelijkheid kunnen deze hulpprogramma’s slechts een benaderend idee geven van welke zoekwoorden er relevant zijn voor jouw website. De beste zoekwoorden analyse kan alleen worden gedaan door de persoon die het gebruikersperspectief en potentiële klanten in het achterhoofd houdt.

Zoekwoorden onderzoek: tips

Je kan algemene woorden gebruiken als zoekwoord, bijvoorbeeld “geld”. Ook moet je proberen om synoniemen of “long-tail” zoekwoorden toe te passen. Een long-tail zoekwoord is een zoekwoord dat bestaat uit meerdere woorden, bijvoorbeeld “geld verdienen”. Onderzoek heeft aangetoond dat zinnen en long-tail zoekwoorden in staat zijn om meer verkeer naar uw website te brengen in plaats van 1 zoekwoord. Dit is omdat de uniekheid van het trefwoord voor de site verhoogt. Daardoor heb je meer kans om je website naar de top te brengen. Minder algemene zoekwoorden, of de belangrijkste zinnen, kunnen een grote hoeveelheid verkeer naar uw site brengen.

Zoekwoorden onderzoek moet je voor elke pagina op je website opnieuw doen, omdat elke webpagina een ander zoekwoord kan hebben. Op deze manier verhoog je het aantal zoekwoorden van je website en kan je meer bezoekers krijgen. Ook moet je de metadata (meta titel en meta beschrijving) voor elke pagina apart invullen. Als je bij elke pagina dezelfde metadata invult, dan is dit enkel verspilling! Uw zoekwoorden onderzoek moet per pagina gericht zijn op 2 tot 5 zoekwoorden. Volgens de beste SEO bedrijven zou het effectiever zijn om elke pagina van de site een kans te geven voor het krijgen van een hogere ranking.

Zorg ervoor dat er rekening gehouden wordt voor zoekwoorden per land. Voor de verschillende landen waar je de site in de zoekmachines wilt zien verschijnen, moet je verschillende zoekwoorden gebruiken in onderzoek. Bijvoorbeeld: België en Nederland hebben verschillende uitdrukkingen en spellingen. Daarom kunnen zij andere zoekwoorden hebben. Het ene zoekwoord kan bijvoorbeeld belangrijk zijn in Nederland, maar totaal onbelangrijk in België of omgekeerd.

Effectief zoekwoorden onderzoek voor uw website moet gepaard gaan met een volledige analyse van deze zoekwoorden. Zo moet u bijvoorbeeld kijken naar de concurrentie die er is voor een bepaald zoekwoord. Kies eerder een zoekwoord dat een lage concurrentie heeft, in plaats van een zoekwoord met een hoge concurrentie. Google heeft hiervoor een zeer goede tool: de Google Adwords Keyword Tool. Hierin kan u de concurrentie bekijken van een bepaald zoekwoord en ook het aantal keren dat hierop gezocht wordt in een bepaald land. Deze tool zal het u gemakkelijker maken om keywords te kiezen. Ook kan je tijdens het zoekwoorden onderzoek jouw concurrenten controleren. Bekijk eens of de andere sites echt wel concurrenten zijn. Bieden zij dezelfde informatie of producten aan? Is dit zoekwoord wel helemaal geschikt?

Zoekwoorden onderzoek en een volledige analyse hiervan is geen werk van één dag. Soms moeten er extra inspanningen worden gedaan om je website opnieuw de hoogte in te krijgen, bijvoorbeeld als er andere sites aan de top komen of als je iets aanpast op je eigen website.  Elke zoekmachine optimalisatie van een website heeft positieve gevolgen en is dus zeker nuttig, aangezien dit kan beslissen over uw fortuin. Daarom is het soms beter om een zoekwoorden onderzoek uit te besteden aan deskundigen.

Bekijk enkele video’s over keyword onderzoek

Bekijk een video over Google Adwords Keyword Tool