Webhosting voor uw website

Webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting 300x185 Webhosting voor uw websiteWebhosting is een server waarop uw website staat en waar uw domeinnaam aan gekoppeld is. Uiteraard heeft u niet de hele server nodig voor webhosting, maar slechts een deeltje ervan. Ook kan u webhosting bekijken als een hele goede computer waarop uw website wordt opgeslagen en waar uw URL aan vast hangt. Iedereen die uw website bekijkt, maakt dus verbinding met uw server. Webhosting is zeer belangrijk, want zonder webhosting zal uw website niet zichtbaar zijn op Internet! Hostingbedrijven verhuren verschillende soorten server, aan verschillende prijzen. Ook kan u een domeinnaam registreren bij een hostingbedrijf. Zeer goede hosting tegen goedkope prijzen vindt u bij Smarthosting, of ook gekend als 1 Euro Hosting Dit bedrijf heeft ook een team vol specialisten die voor een goede service zorgen.

Webhosting: domeinnaam koppelen aan server

Als u voor uzelf het besluit heeft genomen om te gaan beginnen met een eigen website, dan is een goede domeinnaam onmisbaar. Een goede domeinnaam is onder andere erg belangrijk voor een goede vindbaarheid door de verschillende zoekmachines op het internet. Als u goed heeft nagedacht over welke domeinnaam het beste bij uw site zal passen, moet u op zoek gaan naar webhosting. U kan het aanbod (verschillende pakketten en prijzen) van hostingbedrijven met elkaar vergelijken. Gedurende de procedure voor het registreren van de door u bedachte domeinnaam, zal ook worden gekeken of deze nog beschikbaar is. Elke domeinnaam moet uniek zijn en kan namelijk maar 1 keer worden geregistreerd. Als u wilt controleren of een domeinnaam nog vrij is, dan kan u dat doen via een hostingbedrijf. Het beste is altijd dat u meerdere domeinnamen zoekt. Als u verschillende domeinnamen heeft bedacht waarmee u zou kunnen werken, is de kans groter dat het lukt om een domeinnaam te registreren bij een hostingbedrijf. Naast het registreren van een nieuwe domeinnaam kan er ook nog een mogelijkheid zijn om een bestaande domeinnaam over te nemen. Dan zal u deze moeten kopen van de huidige eigenaar. Dit proces wordt vaak ook door het hostingbedrijf ondersteund. Naast de registratie van domeinnamen bieden de meeste hostingbedrijven ook software aan welke u kunt gebruiken om uw site daadwerkelijk te bouwen.

Webhosting: online webbuilder

Veel mensen denken dat het erg ingewikkeld is om zelf een website te bouwen. In de basis stelt dit echter niet heel veel voor en met een beetje doorzettingsvermogen moet het goed te doen zijn om zelf een site te bouwen. Dit neemt niet weg dat het uitbesteden van het bouwen van uw eigen website zeker een overweging waard is. Het voordeel van uitbesteden is dat u op deze manier zeker bent met een van een professioneel ogende website! Veel bedrijven die webhosting aanbieden, bieden ook webdesign aan of een gemakkelijker online webbuilder voor het maken van uw website.

Op de website van Wikipedia kan u meer lezen over webhosting.