SEO en hoger scoren in Google

SEO of zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO?

SEO 300x180 SEO en hoger scoren in GoogleAls u wilt dat uw website hoog in de Google zoekmachine (en dus ook hoog in de Google ranking) verschijnt, dan moet u rekening houden met search engine optimization (= zoekmachine optimalisatie), of kortweg SEO. Via deze methode kan u richtlijnen navolgen om uw website bovenaan in de zoekmachines te plaatsen, zoals bijvoorbeeld in Google. SEO wordt beschouwd als de belangrijkste factor bij het verbeteren van het verkeer naar een website en de voordelen hiervan zijn bijna onbeperkt. De concepten van goede SEO zijn nauwelijks een geheim, want overal op het Internet vind je er veel informatie over. Er bestaan zelfs vele programma’s en plugins om je website zoekmachine vriendelijk te maken. Ook zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in SEO. Met dit laatste moet u wel opletten, want in deze branche zijn er ook oplichters. SEO zijn dus gespecialiseerde technieken die worden gebruikt voor het optimaliseren van uw website om hoger te geraken in de zoekmachines. Als je rekening houdt met SEO, zal er meer verkeer naar je website geleid worden en zal je dus ook meer bezoekers ontvangen.

Opletten met SEO Black Hat

Een groot aantal bedrijven optimaliseren hun site tegen de regels van zoekmachines, om zo snel mogelijk een hoge positie te krijgen in zoekmachines. Dit wordt ook wel SEO Black Hat genoemd. Websites die gebruik maken van deze black had technieken, zijn kwetsbaarder voor veranderingen in de algoritmen van Google en kunnen zelfs geband worden uit de zoekresultaten. Als je aan deze manier van zoekmachine optimalisatie doet, heb je ook heel veel kans om achteraan in de Google resultaten te komen!

Oude en nieuwe SEO

Kijk uit voor SEO tools en software die verouderd zijn, want de zoekmachine algoritmen veranderen voortdurend, waardoor een verouderde SEO software dus totaal nutteloos is. Onderzoek altijd eerst de software en het bedrijf ervan, voordat u de software koopt of ingaat op hun diensten. Als u twijfelt, zoek dan naar iets nieuws, want hulpmiddelen in zoekmachine optimalisatie zijn talrijk. Deze techniek is niet simpel, maar met de juiste tools wordt dit een stuk makkelijker. Blogs, zoals WordPress, hebben een van de beste SEO tools die ook gratis zijn. Ook Google Sitemaps is een krachtige SEO tools die je gratis kan downloaden op verscheidene sites van het Internet. Er zijn veel SEO tools beschikbaar op het internet, sommige zijn beter dan anderen, en sommige niet.

Wat is belangrijk bij SEO?

Zoekmachine optimalisatie houdt rekening met titel-tags, headings, juiste keywords, goede layout, unieke teksten, alt beschrijvingen bij afbeelding, links naar pagina’s van uw website, meta tags en de naam van uw domein. Veel gespecialiseerde tools kunnen u hierbij helpen.

Wat heel belangrijk is voor SEO, is het schrijven van nieuwe artikels. De artikels moeten uniek zijn, want dubbele content wordt bestraft door Google! SEO tips :Kopieer dus niet gewoon teksten van een andere website. Ook moet het artikel kwaliteitsvol zijn en bestaan uit minstens 350 woorden. Hoe meer woorden dat je artikel telt, hoe beter dat dit is voor zoekmachine optimalisatie. Ook RSS is waardevol bij SEO. Zie dat je zeker geen spam hebt op je website, of keyword stuffing, want dan ben je geen vriendjes met Google! De primaire factor die zal bepalen of de inhoud van uw website voldoende is, is de inhoud van de concurrerende websites. Je moet ervoor zorgen dat jouw inhoud beter is. Zorg er steeds voor dat de artikels uniek en nuttig zijn. Tegenwoordig kunnen zoekmachine algoritmen traceren waar een artikel het eerste werd gepubliceerd. Ter versterking van de zoekwoorden op uw website, moet u SEO inhoud schrijven dat gelinkt is aan deze zoekwoorden. Met effectieve SEO inhoud op uw website, is de helft van uw zoekmachine rang-optimalisatie al gedaan.

SEO en social buttons

De gebruiksvriendelijkheid, het informatieve en de zoekmachine optimalisatie op uw website worden verspild als uw bezoekers niet vertellen dat u hun vertrouwen waard zijn. Daarom is het belangrijk dat u social buttons, zoals Google+, Facebook en Twitter publiceert op uw website. Op deze manier kunnen bezoekers uw link delen of jou een hogere score doorgeven aan Google. Hoe meer je site gedeeld wordt door social media, hoe hoger je zal scoren in de Google ranking, en dus ook in de Google zoekmachine.

SEO en zoekmachines

Veel van de technieken die gebruikt kunnen worden voor SEO, zijn verboden door verschillende zoekmachines. De voordelen van zoekmachine optimalisatie zijn bijna onbeperkt. Slechte technieken van SEO zijn een strikte ‘nee’ bij zoekmachines. Voorbeelden hiervan zijn: tekst met dezelfde kleur als de achtergrond of doorklik-pagina’s.

De vijf krachten van SEO zijn:

  • relevante zoekwoorden
  • unieke inhoud
  • schone code
  • relevante links
  • correct gebruik van technologie

Door hiermee rekening te houden, krijgt u een betere kans op het ontvangen van verkeer en hogere rankings in zoekmachines. Als je rekening gehouden hebt met zoekmachine optimalisatie, zullen de resultaten van uw SEO inspanningen zeer indrukwekkend zijn!

Meer informatie leest u op Wikipedia zoekmachine optimalisatie of u kan ineens een zeer uitgebreide cursus SEO voor Joomla volgen!

Bekijk enkele video’s over zoekmachine optimalisatie (SEO)