Linkbuilding en hoger in Google

Linkbuilding

Linkbuilding: vindbaarheid website vergroten

Linkbuilding 150x150 Linkbuilding en hoger in GoogleNaast het optimaliseren van uw site voor een maximaal resultaat in zoekmachines zoals Google of Bing, kunt u de vindbaarheid van uw site nog verder vergroten door middel van linkbuilding. Met linkbuilding wordt niets anders bedoeld dan links plaatsen op andere websites. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van een artikel en hierin een link plaatsen naar uw website, of gewoonweg een link plaatsen op een startpagina. Heel belangrijk is wel dat u aan linkbuilding doet op websites met veel kwaliteit. Hierdoor zal de vindbaarheid van hun website verbeteren. Als u links plaatst op websites zonder kwaliteit, kan dit een negatief effect hebben voor uw ranking in Google. Hiermee moet u dus zeker opletten.

Linkbuilding: doe niet aan linkruil!

Vroeger werd linkbuilding vaak gedaan via linkruil. Dit doe je best niet meer, omdat Google linkruil afstraft en je hierdoor een slechtere positie haalt in de zoekresultaten. Vroeger was dit een zeer populaire techniek, want voor een maximaal resultaat was het van belang om zoveel mogelijk links te ruilen met sites waar veel mensen uit uw doelgroep kwamen, maar niet direct concurreerden met uw website. De uitleg hiervoor was heel simpel: omdat webmasters van concurrerende sites geen links met u zouden ruilen, want dit zou een negatieve invloed kunnen hebben op hun inkomsten. Dit is ook wel vanzelfsprekend, want geen enkele ondernemer zal zijn klanten willen wijzen op mogelijk interessante concurrenten. Google houdt dus niet meer van linkruil. Deze vorm van linkbuilding mag u dus niet meer gebruiken, want u zult plaatsen verliezen in de ranking!

Linkbuilding tegen betaling

Veel webmasters zullen u via hun site voor de keuze stellen om een vergoeding te betalen voor het plaatsen van een link naar uw site. Hier kan u op ingaan, als de pagerank goed is. Hoe hoger dat de pagerank is van de website waarop u aan linkbuilding doet, hoe beter dat u het positieve resultaat zal zien in de zoekresultaten van Google! Op het internet zijn er tal van aanbiedingen te vinden van bedrijven die graag de linkbuilding van uw site, tegen vergoeding, voor hun rekening willen nemen. Als u bereid bent om hier tijd in te investeren, kan het zeker lonen om dit in eigen beheer te doen. Wanneer u linkbuilding uitbesteedt, moet u eerst goed onderzoeken of het goede linkbuilding is, want met slechte linkbuilding zal u heel wat plaatsen verliezen in de zoekmachines!

U kan bijvoorbeeld een SEO linkbuilding try-out pakket proberen voor uw website!

Lees ook: linkbuilding Wikipedia