Google Panda en Google Penguin

Google Panda

Google Panda en Pinguin 300x193 Google Panda en Google PenguinMet de hoeveelheid informatie die tegenwoordig beschikbaar is op het internet, wordt het voor zoekmachines zeer moeilijk om de beste websites met de grootste kwaliteit te bepalen. Kijkend vanuit het oogpunt van de gebruiker, kan het zeer frustrerend zijn om te zoeken naar iets en vervolgens slechte en irrelevante inhoud te krijgen via de zoekresultaten. Als oplossing hiervoor bracht Google zijn eigen “Google Panda” uit.

Google Panda is een verandering in het algoritme van Google. Dit werd ingevoerd om de ongewenste inhoud te verwijderen uit de zoekresultaten van Google. Panda brengt websites met goede kwaliteit hoger in Google en duwt websites met lage kwaliteit naar beneden. Websites met een lage kwaliteitsinhoud zullen dus lager staan in de zoekresultaten als websites die artikels hebben met een goede kwaliteit. Als je site laag rankt in de resultaten, kan je dit met behulp van SEO verbeteren.

Google Panda werd gelanceerd in februari 2011 en vervolgens in April 2011 wereldwijd in gebruik genomen. Later heeft Google ook een “straf” voor over-geoptimaliseerde sites toegevoegd in het Panda-algoritme.

Google Panda: het effect

Een van de grootste gevolgen van Panda was dat alle websites die inhoud van andere bronnen gebruikten, drastisch daalden in de ranglijst. Alle websites die veel pagina’s hadden met bijna dezelfde inhoud, werden verlaagd of verwijderd uit de zoekresultaten van Google. Alle sites met hoge kwaliteitsinhoud zagen zichzelf stijgen in de ranglijst.

Alle algoritmen voor Google Panda bestaan nog steeds. Panda heeft dus niet alle algoritmen van vroeger vervangen. Het is slechts een toevoeging aan het Google algoritme. Panda heeft wel een grotere impact op het zoeken van een website in vergelijking met de andere algoritmen van Google.

Google Panda: werkwijze

Het algoritme van een zoekmachine is zoals een wiskundige formule die rekening moet houden met een aantal parameters alvorens te beslissen welke URL hoger moet komen in de zoekmachine resultaten. Echter, de belangrijkste zorg van het algoritme is de persoon die de zoekopdracht invoert. De zoekmachines streven naar resultaten die voldoen aan de eisen van de persoon die het onderzoek doet. Het algoritmen is dus eigenlijk niet gemaakt om een website te doen dalen of stijgen in de resultaten. Hun belangrijkste focus is de gebruiker, maar om kwaliteit te leveren aan de gebruiker, moet er gezocht worden op kwaliteit. De kwaliteit van de website dat in de Google rankings wordt bepaald, gebeurt met behulp van een hoog niveau in codetaal en kunstmatige intelligentie door Google Panda. Enkele van de functies die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de kwaliteit van een site zijn: ontwerp, snelheid, uniekheid, content en betrouwbaarheid.

Google Panda en SEO

Hoe kan het maken van een website SEO en panda vriendelijk zijn? U moet ervoor zorgen dat er kwaliteitsvolle informatie staat op uw website en dat deze niet te vinden is op een andere website, want Google tolereert geen dubbele content!

Als uw site een duik in de rankings van Google kende, is dit door het gevolg van Panda. Echter kan u bepaalde dingen doen om deze rangschikking te verbeteren. Dit zijn:

  • Focus je op de gebruiker: wat willen zij bekijken of terugvinden op je website? Plaats je ook eens in de plaats van de bezoeker.
  • Zorg ervoor dat er geen dubbele inhoud op uw site voorkomt!
  • Spam niet (ook niet met keywords).
  • Voeg alleen kwaliteitsartikelen toe aan uw site.

Om te winnen in het tijdperk van Google Panda, moet u een goed internet marketing bedrijf zoeken die ervoor zorgt dat uw site hoger rankt in de zoekmachines, of moet u zich verdiepen in enkele cursussen waardoor u de site zelf omhoog krijgt!

Google Penguin

Wat is Google Penguin?

Op 24 April 2012 kondigde Google een belangrijke verandering aan voor haar zoekmachine: een update, genaamd “Google Penguin”. Een reusachtige brok van de internet gebruikers geeft de voorkeur aan Google als het gaat over zoekmachines. Ook in deze update werd het Google-algoritme aangepast aan de veranderende behoeften van de gebruikers.

Al vanaf het bestaan van Google, zijn er steeds bedrijven en bloggers die de richtlijnen voor webmasters van Google voortdurend schenden. Dit onder andere door het gebruik van spam en kwaadaardige technieken, maar ook omwille van dubbele inhoud, cloaking, link regelingen en keyword stuffing. Via de Penguin-update hoopt Google deze illegale methoden te stoppen. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze sites op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google verdwijnen.

Waarom Penguin?

De algoritme update kwam eerst, de naam kwam twee dagen later. Toen de update live ging, voerde een populair online magazine een onderzoek uit bij zijn lezers met de vraag wat zij een geschikte naam zouden vinden voor deze update. Verschillende, nogal humoristische suggesties, kwamen tevoorschijn, maar Google gebruikte ze niet. Google kondigde vervolgens aan dat zijn meest recente update als naam “Penguin” kreeg. De Penguin “straf” werd gemaakt voor websites die zich niet aan de Google richtlijnen voor webmasters hielden. Na de update vielen deze sites als een baksteen naar achteren in de zoekresultaten. Sommige websites ervaren verkeer verlies tot 70% na de Penguin update.

Hoger in Google

Verbeteren van uw website algoritme

Op het internet wordt er veel gesproken over oplossingen om uw site kwaliteitsvol te maken, te doen voldoen aan de Google richtlijnen en uw website hoog te laten ranken in Google. Maar in feite is er geen behoefte aan dergelijke drastische veranderingen. Als een webmaster zich focust op zijn lezers, geen spam op zijn website plaats en ervoor zorgt dat de SEO algoritmen in overeenstemming zijn met Googles richtlijnen voor webmasters, komt de website automatisch hoger.

Lees hier meer over via de website van Google Panda’s en Pinguins ontmaskerd

Bekijk een video over het spinnen van een artikel na de panda update

of ga naar Artikel Tornado voor meer info

Bekijk de 16 geboden van Internet Marketing