Google pagerank verbeteren

Google pagerank

Google pagerank 300x211 Google pagerank verbeterenGoogle kent aan elke website op het Internet een score toe, de zogenaamde Google pagerank. Hoe hoger dat deze Google pagerank is, hoe beter dat je website zal scoren in de Google zoekmachine! Affiliate websites moeten, zoals alle andere sites, gepromoot worden om succesvol te zijn. Ook al heb je de beste website ter wereld, wanneer niemand hem te zien krijgt, ga je er weinig aan verdienen.

Bent je een leek wat de Google pagerank betreft? Dan moet je dit artikel verder gaan lezen, want de onderstaande marketingmethoden zullen je helpen om de Google pagerank van jouw website te verhogen, hoger te komen in de resultaten van andere zoekmachines en vooral: het aantal bezoekers op je site doen stijgen. Eigenlijk geldt er maar 1 grote regel: hoe meer kwaliteitsvol dat jouw website is, hoe hoger dat de Google pagerank ervan zal zijn!

Waarvoor de Google pagerank ook belangrijk is, is bij de linkbuilding methode. Als er een link geplaatst wordt naar jouw website vanaf een andere website die een hoge Google pagerank heeft, dan zal jouw website direct veel hoger scoren. Omgekeerd geldt dit ook: als jij een link plaatst naar een website met een hoge Google pagerank, zal dit een positief effect hebben op de ranking van jouw website. Wel moet je er rekening mee houden dat de link naar de website te maken heeft met het onderwerp dat te vinden is op jouw pagina, want anders heb je geen enkel effect in je ranking!

De Google pagerank kan het cijfer 0 (slechtste) tot en met 10 (beste) bevatten. Enkele website die een hoge Google pagerank hebben, zijn: Twitter (Google pagerank = 10), Wikipedia (Google pagerank = 9), You Tube (Google pagerank = 9), Facebook (Google pagerank = 9), W3.org (Google pagerank = 9), Google (Google pagerank = 9), Yahoo (Google pagerank = 9), Bing (Google pagerank = 8), Copyscape (Google pagerank = 7), …

Google pagerank: website toevoegen aan zoekmachines

Vroeger was het een belangrijke stap om je site toe te voegen aan verschillende zoekmachines op het web. Echter, nu is deze manier maar een kleinigheid geworden om een affiliate website te promoten. Het heeft geen zin meer om een bedrijf te betalen om je website toe te voegen aan 50.000 zoekmachines, omdat dit bijna geen waarde meer heeft. Je kan je website wel nog steeds toevoegen aan de 3 grootste zoekmachines: Google, Yahoo en Bing. Waarom heeft dit aan waarde verloren? Wanneer je je houdt aan de 6 volgende technieken om je site te promoten, dan vinden de zoekmachines jouw website sowieso via linken op andere sites op het web en hoef je je hier dus niet actief mee bezig te houden. Om de statistieken te bekijken van je website en de Google pagerank ervan hoger te maken, voeg je jouw sites beter toe aan webmasterprogramma’s van Google, Yahoo of Bing. Dit kan zeker een hulpmethode zijn.

Google pagerank: website toevoegen aan directories

Er zijn een heleboel gratis en betaalde directories op het web terug te vinden en het is belangrijk om je site op zoveel mogelijk van hen te vermelden, vooral diegenen met een hoge Google pagerank. Directories bieden one-way links (deze zijn meer waard dan wederkerige links, want linkruil wordt afgestraft door een lagere ranking in Google) en worden veel gebruikt door mensen die op het internet surfen om bepaalde informatie te verkrijgen. Er zijn verschillende bedrijven en softwareprogramma’s ontwikkeld om je te helpen je site op directories te plaatsen. Een belangrijke factor om te onthouden wanneer je je site toevoegt aan directories, is om voldoende kernwoorden toe te voegen aan de beschrijving van je site, zodat er een grotere kans is dat de mensen je site terugvinden.

Google pagerank: pay per click (PPC) reclame

Google AdWords of Yahoo Search Marketing zijn waardevolle hulpmiddelen om meer bezoekers naar je site te krijgen. Door te betalen om de kernwoorden van je site op de eerste pagina van de zoekresultaten te krijgen, kan je meer mensen bereiken. Het is wel aan te raden om voorzichtig te zijn met deze vorm van promotie, omdat de kosten snel uit de hand kunnen lopen. Het is slechts de moeite waard wanneer je bijvoorbeeld € 0,10- per klik krijgt. Wanneer je dan 1.000 klikken op één dag hebt, dan heb je die dag € 100,- verdiend. Als Google merkt dat je veel bezoekers hebt, zal deze zoekmachine je website als één van de betere zien en zal je Google pagerank bijgevolg verhogen.

Google pagerank: een artikel toevoegen

Google pagerank: een artikel toevoegen op je eigen website

Het schrijven van artikels is al snel uitgegroeid tot één van de meest effectieve marketingstrategieën voor het promoten van de site en uiteraard ook voor het verhogen van je Google pagerank. Artikels toevoegen aan je website is vrij eenvoudig en het zorgt ervoor dat je veel linken op je site kan plaatsen. Op deze manier straal je expertise uit over de producten of diensten die je verkoopt. Bijvoorbeeld: als je een affiliate website hebt over mountainbikes en mountainbike routes, dan kan je artikels schrijven over het materiaal dat je nodig hebt om te mountainbiken, maar ook over mooie routes in ander landen.

Google pagerank: een artikel toevoegen op andere websites

Zodra je een artikel geschreven hebt, kan je dit toevoegen aan duizenden artikel websites op het internet. Hoe meer sites dat je artikel oppikken, hoe beter. Het belangrijkste deel van je artikel is de handtekening onderaan. Zorg er zeker voor dat het een link is die verwijst naar je eigen affiliate website, zodat mensen hier naartoe worden geloodst wanneer ze erop klikken. Artikelwebsites worden snel geïndexeerd door zoekmachines, waardoor je een heleboel links zal hebben naar je eigen affiliate marketingwebsite. Elke link die te vinden is op een goede artikelwebsite naar jouw website, ziet Google als een “stem” naar jouw website. Hoe meer “stemmen” dat je website zal hebben, hoe hoger dat je Google pagerank zal zijn!

Google pagerank: forum

Gelijkaardig aan artikelen geven ook forums je de mogelijkheid om mensen te informeren over je onderwerp van expertise, terwijl je opnieuw in je handtekening een link naar je eigen website kan plaatsen. Zoek zeker forums op die te maken hebben met onderwerpen die verwant zijn aan jouw onderwerpen en probeer zoveel mogelijk te discussiëren en vragen te beantwoorden. Op deze manier zal je aanzien worden als een expert in je vak en heb je meer kans dat de mensen jouw affiliate website gaan bezoeken. Net als bij directories en het toevoegen van artikelen, kan je op forums linken toevoegen, waardoor je over de tijd heen een hogere Google pagerank zal krijgen en hoger komt te staan in de resultaten van de zoekmachines. Let er wel op dat de forums waar je een link op plaatst kwaliteitsvol zijn!

Google pagerank: social share buttons

Zodra mensen je website bezoeken, is mond tot mondreclame een manier van de bezoeker om andere mensen in te lichten over je site en aan te sporen om deze ook te bezoeken. Je kan mensen aanmoedigen om dit te doen door bijvoorbeeld een tell-a-friend box op je site te plaatsen. Op deze manier kan de bezoeker het e-mailadres van zijn vriend in de box zetten en dan zal de software van je site ervoor zorgen dat er een e-mail gestuurd wordt naar de vriend. Mensen zijn meer geneigd om dit te doen, dan hun eigen e-mailsoftware te openen en zelf een e-mail te sturen naar hun vriend. En omdat je zelf de inhoud van de e-mail bepaalt, kan je ervoor zorgen dat deze zeker de belangrijkste elementen bevat, waardoor je de mensen beter kan aanzetten om je site zeker te bezoeken. Ook scoren social share buttons heel goed, zoals bijvoorbeeld een Facebook like knop, een Twitter icoon, een Google+ knop of een andere social share button! Hoe meer Facebook likes, Twitter berichten en Google+ stemmen dat je hebt, hoe hoger dat je Google pagerank zal worden, want ook deze vorm van linkbuilding ziet Google als “stemmen”.

Google pagerank: nieuwsbrief

Het versturen van een nieuwsbrief is een geweldige manier om mensen te doen terugkeren naar je website en dus mogelijk meer geld te verdienen. Zorg ervoor dat de bezoekers van je site de mogelijkheid hebben om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief. Dit zullen dus mensen zijn die op de hoogte willen gehouden worden van de producten of diensten dat je aanbiedt. Zodra je een lijst van mensen hebt, kan je starten met het verzenden van de nieuwsbrieven. Dit kan wekelijks of maandelijks, maar het is af te raden om dit dagelijks te doen, omdat dit de mensen kan gaan storen. Je mag ze uiteraard niet gaan spammen. In de nieuwsbrief kunnen de mensen zowel waardevolle informatie terugvinden, als opnieuw de link naar je site. Als je bijvoorbeeld verzorgingsproducten verkoopt, kan je in de nieuwsbrief een overzicht geven van de nieuwe producten die op de markt worden gebracht. Het is zeer belangrijk om nooit nieuwsbrieven te verzenden naar mensen die hier niet om hebben gevraagd. Op deze manier zorg je voor spam in hun mailbox, kom je al snel op hun zwarte lijst te staan en zal dit je onderneming zeker geen deugd doen. Als Google merkt dat dezelfde bezoekers naar je website terugkeren (bijvoorbeeld via een nieuwsbrief), zal dit positief ervaren worden in de Google pagerank.

Google pagerank: promotie van je website

De promotie van je website is net zo belangrijk, als het niet belangrijker is, dan het bouwen van een geweldige site. Het heeft geen enkel nut om een goede affiliate website uit te bouwen, zonder dat iemand van het bestaan ervan afweet. Je zal dus zeker geen geld verdienen als de mensen niet op je site terecht komen. Probeer de bovenstaande promotie technieken zo goed mogelijk te volgen en je zal zien: de Google pagerank van de website, het aantal bezoekers en bijgevolg je verdiensten, zullen zienderogen stijgen. Veel succes!

Bekijk ook de Wikipedia Google pagerank uitleg

Bekijk enkele video’s over your mailinglist provider (YMLP), want als u een nieuwsbrief aanbiedt op uw website, komen de bezoekers terug en ervaart Google dit positief, waardoor uw Google pagerank kan stijgen!

Als je zelf een website hebt, maar nog geen nieuwsbrief aanbiedt, dan is your mailinglist provider (ymlp) ideaal voor jou!

Ga naar de website: succesvolle email marketing met YMLP