Domeinnaam: een goede domeinnaam kiezen

Domeinnaam: hoog in Google via goede domeinnaam

Als u een goede domeinnaam kiest voor uw website, houdt u rekening met SEO. Als u een kenner bent, dan weet u dat Google hier zot van is! Daarom scoren websites met een goede URL hoog in Google!

Wat is een domeinnaam?

Domeinnaam kiezen 300x161 Domeinnaam: een goede domeinnaam kiezenAls u nog wat minder bekend bent met het bouwen van websites, dan zult u zich waarschijnlijk afvragen wat er precies wordt bedoeld met een domeinnaam, hetgeen ook wel gekend is als een URL. De meeste mensen kennen het begrip “URL”, maar weten niet wat de volledige benaming is, namelijk: Universal Resource Locator. Maar nu een antwoord op bovenstaande vraag: met een domeinnaam wordt eigenlijk het adres van de website bedoeld. De domeinnaam, of URL, van deze website is: www.tweedeinkomen.info.

Een goede domeinnaam kiezen

Voordat u een domeinnaam kiest, moet u hier goed over nadenken omdat dit erg belangrijk is voor uw website en de ranking in Google. De domeinnaam moet de inhoud van uw site kort en krachtig weergeven. Hiermee wordt bedoeld dat uw potentiƫle klanten al aan de URL zien dat ze zeker op uw site moeten kijken naar wat u te bieden heeft.

Extensies in een domeinnaam

Zoals u al kon lezen, bevordert een goed gekozen domeinnaam de vindbaarheid van uw website in de verschillende zoekmachines op het internet. Als u voor uzelf een goede domeinnaam heeft bedacht, dan kunt u de volgende stap gaan zetten. Dit betekent dat u moet nadenken over welke extensie u voor uw site wilt gaan gebruiken. Met de extensie wordt het stukje na de tweede punt bedoeld. De extensie van deze website is bijvoorbeeld .info. Hierbij zijn er tal van mogelijkheden, zoals onder andere: .nl, .be, .com, .info, .biz, …. Vaak wordt .nl gebruikt door bedrijven die binnen Nederland actief zijn, .be wordt dan weer gebruikt door Belgische bedrijven en .com wordt door internationale bedrijven gebruikt. Als u vooral binnen Nederland gevonden wilt worden, dan heeft de extensie .nl de voorkeur.

Domeinnaam registreren

Als u goed heeft nagedacht over de keuze van uw domeinnaam, kan de volgende stap worden gezet. Deze volgende stap is het zoeken van een goed hostingbedrijf waar u uw domeinnaam tegen een kleine vergoeding kunt laten registreren. Hierbij is het belangrijk dat de door u gekozen URL niet al is geregistreerd. Een domeinnaam moet uniek zijn en kan namelijk maar 1 keer worden geregistreerd. Het kan dus de moeite lonen om voor uw website meerdere goede domeinnamen te bedenken.

Bekijk ook de cursus: winnen met een domeinaam

Wikipedia heeft een interessante pagina gemaakt omtrent een domeinnaam, bekijk ze nu!