Artikel marketing en artikels schrijven

Artikel marketing

Artikel marketing: hoger in Google

Artikel marketing 300x199 Artikel marketing en artikels schrijvenJe kan producten via TradeTracker promoten door onder andere artikels te schrijven over producten, diensten of bedrijven. Vooraleer je daaraan begint, moet je rekening houden met enkele zaken. In dit artikel worden de belangrijkste tips van artikel marketing voor jou op een rijtje gezet!

Bijna iedereen die online zaken doet, weet dat artikel marketing (en goede en nuttige artikelen schrijven) een goede manier is om uw site hoger te laten verschijnen in belangrijke zoekmachines zoals Google of Yahoo. Artikel marketing maakt trouwens deel uit van SEO of Search Engine Optimization. Als u enkel artikels schrijft en deze indient, ziet u misschien niet zoveel verbetering, maar er zijn wel methoden waarbij u, via artikel marketing, uw website hoger kan laten scoren in Google.

Wat is artikel marketing?

Heel wat website eigenaars schrijven artikels voor hun website en publiceren deze op andere websites, waarbij ze een link plaatsen in het artikel naar hun eigen website. Dit wordt artikel marketing genoemd. Vele website-eigenaars gebruiken deze artikel marketing methode, in de hoop dat iemand het artikel leest en toch doorklikt naar zijn website. Ook is het bij artikel marketing zeer belangrijk om ook goede artikels te posten op uw eigen website. Hoe meer content dat Google vindt op uw website, hoe beter! Let wel op dat het unieke content is, want als de content gekopieerd werd (en het dus dubbele content is), wordt dit afgestraft door een lagere ranking in Google!

Hieronder volgen enkele tips over artikel marketing en het maken van artikels, zodat u hiermee het maximum haalt uit Search Engine Optimization (SEO) en dus hopelijk een verbetering ziet van uw ranking.

Artikel marketing: lijst van keywords

Maak een lijst van de meest belangrijke keywords waarmee u hoger wilt geraken in de zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Zorg er wel voor dat deze keywords gerelateerd zijn aan uw artikel en aan het onderwerp van uw website. Het heeft geen zin om iets te schrijven over een onderwerp dat niets te maken heeft met uw website. Heel belangrijk is ook dat u het onderwerp, en het artikel dat je schrijft, goed begrijpt.

Artikel marketing: schrijf zo natuurlijk mogelijk

Schrijf het artikel zo natuurlijk mogelijk en zorg ervoor dat uw lezers het artikel begrijpen. Gebruik dus niet te veel moeilijke termen, of leg deze zeker uit aan uw lezers. Het beste is dat je ervan uit gaat dat een leek jouw artikel leest. Ook mag je een keyword niet te veel herhalen in je artikel, want dan kan Google dit bekijken als spam en kan dit vervolgens je positie in Google verlagen. Hoewel er meestal geen limiet wordt gekoppeld aan het aantal woorden dat u in een artikel kan schrijven, maakt u best een artikel van minstens 350 woorden. Bij artikel marketing geldt de regel: hoe meer unieke tekst, hoe beter! Een tekst van 1500 woorden is dus veel beter dan een tekst van 350 woorden als u aan artikel marketing doet.

Artikel marketing: lees het artikel na

Lees het artikel na op spelling- of grammaticafouten. Een artikel dat vol fouten gepubliceerd is, komt helemaal niet professioneel over. Als gevolg daarvan, zullen bezoekers jouw site wegklikken en geen vertrouwen meer hebben om een product te kopen. Als je niet goed bent in foutloos schrijven, laat dan iemand anders (die hier wel goed in is) jouw artikels nalezen of laat iemand anders je artikels schrijven voor jouw artikel marketing.

Artikel marketing: check uw keywords

Nadat je het artikel geschreven en nagelezen hebt, kan je controleren of er nog belangrijke keywords of zinnen toegevoegd kunnen worden aan je artikel, want bij artikel marketing is het belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt. Zorg er wel altijd voor dat je artikel goed leesbaar blijft en dat alle zinnen in je artikel goed op elkaar volgen. Heel belangrijk is dat je niet te veel overdrijft als je een artikel schrijft. Het artikel moet tenslotte begrijpelijk en natuurlijk overkomen.

Artikel marketing: de titel van uw artikel

Een goede artikel titel is een zeer ingrijpend deel in verband met het verhogen van uw ranking in de zoekmachines en artikel marketing. De title-tag is dan ook belangrijk voor de on page optimalisatie voor jouw website. Zorg ervoor dat uw belangrijkste keyword altijd in uw titel staat en dat dit keyword ook voorkomt in de inhoud van je artikel. De titel zal verschijnen in de zoekmachine resultaten, dus probeer de aandacht van de mensen te trekken via een goede titel.

Artikel marketing: benadruk uw keywords

In uw artikel moet je de belangrijkste keywords beklemtonen. Dit kan door ze bijvoorbeeld in het vet te zetten. Op die manier geef je aan de lezer en aan de zoekmachines door waarover je artikel gaat en wat de belangrijkste woorden zijn voor je artikel. Ook hiermee mag je niet overdrijven, want anders kan Google dit als spam zien. Opnieuw moet je zo natuurlijk mogelijk overkomen. Dit is een zeer belangrijke regel in artikel marketing.

Artikel marketing: maak links met een goede ankertekst

Plaats in je artikel links naar pagina’s van jouw website (niet alleen naar de homepage, maar naar verschillende pagina’s van jouw site). Gebruik keywords in je ankertekst (= de tekst waarop de mensen klikken). Zoekmachines zullen de ankertekst koppelen aan de pagina waar je naartoe linkt, waarmee je dus opnieuw hoger zal verschijnen in de zoekmachines.

Artikel marketing: voeg je artikel toe op andere sites

Maak een samenvatting van uw artikel, zodat je de samenvatting kan publiceren op andere websites. Het volledige artikel laat je verschijnen op je eigen website. Op die manier maak je links van op andere websites naar de jouw. Google is hier heel erg blij mee, waarmee je dan ook beloond wordt met een hogere ranking in de zoekresultaten. Dus is het idee om twee verschillende artikels te maken: één voor externe sites en één voor je eigen site. Dit is goed voor SEO. Op deze manier heeft u altijd een uniek artikel op je eigen site, want dubbele content wordt hard afgestraft door Google! Kopieer dus niet zomaar een artikel van een andere site naar de jouwe. Om dubbele content te vermijden, kan je een programma gebruiken om woorden te vervangen met synoniemen en alinea’s te laten verschuiven. Een voorbeeld van zo een programma is Artikel Tornado.

Dit zijn slechts enkele punten waarmee je rekening moet houden bij het schrijven van een artikel. Maar het Internet staat boordevol tips die je zeker nog meer zullen helpen!

Bekijk een video over artikel marketing

Ga naar de website van Artikel Tornado en lees meer over artikel marketing