Affiliate programma en geld verdienen

Affiliate programma: betekenis

Heeft u een website gemaakt, of beter gezegd: bent u eigenaar van een website en wilt u hiermee geld verdienen? Dat kan, als affiliate bij het TradeTracker affiliate programma bijvoorbeeld. Heeft u nog nooit van een affiliate programma gehoord? Dan zal u deze term begrijpen als u dit artikel gelezen hebt!

Affiliate programma: TradeTracker

Affiliate programma Tradetracker 150x150 Affiliate programma en geld verdienenU vraagt zich af: “wat is een affiliate programma?”. Wel, er zijn bedrijven die advertenties, links, diensten en producten aanbieden voor affiliate marketing, waarbij de affiliate het bedrijf promoot op zijn website via deze aangeboden advertenties, links of producten. Het gaat hier over online affiliate marketing. Tussen een adverteerder (= bedrijf) en de affiliate bestaat er een “tussenbedrijf” die heel wat affiliate programma’s en promotiemateriaal (bijvoorbeeld banners, links, producten, …) aanbiedt. Een mooi voorbeeld van zo een bedrijf is TradeTracker. Het enige wat u moet doen, is een registratie op hun website. Vervolgens moet u naar een affiliate programma waarvan u producten wilt promoten en daarna plaatst u dit promotiemateriaal op uw site of verzendt u dit via e-mails. Wat moet u nog meer doen? Niets, want Tradetracker doet de rest! Makkelijk, niet? Het enige wat u nodig heeft om een affiliate programma te gebruiken, is een website of een nieuwsbrief waarmee u bedrijven of producten kan promoten.

Een registratie op de website van TradeTracker is volledig gratis, u kan het dus gewoon testen als u twijfelt! Uiteraard bestaan er meerdere bedrijven zoals TradeTracker. Eén van de redenen waarom zij eruit springen? TradeTracker is heel gebruiksvriendelijk, biedt veel mogelijkheden, heeft zeer duidelijke statistieken en bij problemen helpen ze de affiliates graag verder, op een ontzettend vriendelijke manier!

TradeTracker is reeds in vele landen actief. Dit zegt genoeg over hun zeer succesvolle online affiliate marketing! Dat TradeTracker ongelooflijk populair is én succesvol bij affiliates, is te zien aan de uitbreiding die zij de afgelopen jaren ondernamen. Momenteel is TradeTracker onder andere actief in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Spanje, Zweden, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Amerika, Tsjechië, Rusland, Finland, Hongarije en nog enkele andere landen. Het aantal landen neemt steeds toe! Als je deze lijst bekijkt, hoeft u zich geen vragen meer te stellen in verband met de veiligheid of de gebruiksvriendelijkheid van TradeTracker. Het volledige affiliate programma is gewoon top!

Meldt u nu gratis aan bij TradeTracker Belgie of TradeTracker Nederland en start met online geld verdienen!

Affiliate programma: tips

Affiliate programma geld verdienen 300x253 Affiliate programma en geld verdienenAffiliate marketing programma’s zijn nog nooit zo populair geweest. Hiervoor zijn er een aantal redenen. De meest waarschijnlijke reden zou zijn dat de mensen zich steeds meer bewust worden van de voordelen van affiliate marketing en het gebruik van een affiliate programma. Zowel handelaars als de affiliates zien duidelijker dan voordien dat dit soort van marketing voor hen beide kan werken. Enerzijds ziet een verkoper de kans om hun producten en diensten te adverteren tegen een lagere kostprijs. Anderzijds is een affiliate programma de kans voor een affiliate om extra winsten te maken door online te doen wat ze het liefst doen: websites maken.

Als een affiliate programma onbekend is voor u, leest u best onderstaande tips om helemaal mee te zijn!

Tips voor toetreding bij een affiliate programma

Voordat je toetreedt aan een affiliate programma loont het de moeite om te overwegen welke programma’s nu juist de beste zijn. Hieronder vind je belangrijke kenmerken van een affiliate programma.

 • Het affiliate programma moet een degelijke betalingsregeling hebben. Dit betekent een hoge commissie, waarbij je dus een hoog percentage van de aankoopprijs krijgt: niets onder de 25%.
 • Zorg ervoor dat het affiliate programma waarvan je lid wilt worden een professionele uitstraling heeft. Je wilt je bezoekers, en dus potentiële klanten, niet naar een site sturen die en wanordelijk en onprofessioneel uitziet.
 • Zorg ervoor dat het affiliate programma een uitgebreide pagina met statistieken heeft, waar je duidelijk het aantal ‘click-throughs’ kan zien, het aantal verkopen en het bedrag dat je tot nu toe hebt verdiend. Het wordt nog meer overzichtelijk wanneer je deze statistieken opdeelt per maand.
 • Let er zeker op dat de statistieken van een affiliate programma up-to-date zijn. Dit betekent dat deze automatisch en onmiddellijk worden bijgewerkt. Het is namelijk geen meerwaarde om vandaag te weten te komen hoeveel verkopen je vorige week hebt gedaan voor een bepaald affiliate programma.
 • Kijk zeker na of het affiliate programma je ruime mogelijkheden aanbiedt om tekstlinks, banners en afbeeldingen op je eigen website te zetten.
 • Weet op voorhand hoe vaak je betaald zal worden. Als je bijvoorbeeld 2 affiliate programma’s gebruikt, waarbij de ene je maandelijks betaalt en de andere driemaandelijks, dan is het eerste affiliate programma beter. Je wilt namelijk geen maanden wachten om betaald te worden voor al je harde werk.
 • Kijk eventueel na of het affiliate programma een weergave geeft van hoe zijn affiliates het doen. Dit kan een grote indicator zijn op de vraag of het een goed affiliate programma is of niet. Wanneer je merkt dat een aantal affiliates duizenden euro’s per maand verdienen, dan kan je er zeker van zijn dat het een goed affiliate programma is.
 • Wanneer het affiliate programma voorbeelden geeft van de marketing methoden die deze succesvolle affiliates gebruiken om goede resultaten te boeken, dan zal ook dit vruchten afwerpen.
 • Het is zeer nuttig als het affiliate programma een speciale maandelijkse nieuwsbrief naar al zijn affiliates stuurt. Op deze manier word je op de hoogte gehouden van technieken die goed werken en krijg je extra tips en informatie.
 • Kijk na of het affiliate programma de mogelijkheid biedt om je bijvoorbeeld via e-mail op de hoogte te houden van een verkoop. Het is namelijk erg motiverend om een boodschap te ontvangen waarin staat dat je een verkoop hebt gedaan. Dit geeft je moed om je werk verder te zetten.
 • Wees zeker dat het affiliate programma je een goede service en respons biedt. Als ze niet onmiddellijk kunnen antwoorden op vragen, let er dan zeker op dat ze dit wel doen binnen de 48 uren. Een goede en tijdige steun van het affiliate programma is cruciaal voor succes.

Affiliate programma: commissies – hoe hoger hoe beter

Een goede manier om te weten of het management van het affiliate programma dat je overweegt serieus is, is door de commissie die je zal krijgen voor al je inspanningen. Als ze je bijvoorbeeld 10% bieden en de rest voor zichzelf willen houden, dien je je zeker af te vragen of dit het affiliate programma is waarmee je wilt samenwerken. Er zijn namelijk affiliate programma’s die tot 45% commissie aan hun affiliates betalen voor het harde werk dat zij leveren.

Affiliate programma: marketing technieken met resultaten

Hieronder vind je technieken die, wanneer je deze consequent toepast, tot goede resultaten leiden.

 • Steek er tijd en energie in om hoger in de ranking te komen bij verschillende zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de werking van de zoekmachines en tracht er een wekelijkse taak van te maken om je ranking te verbeteren.
 • Het woord ‘gratis’ en meer bepaald als het in hoofdletters staat, wordt te veel gebruikt op sites. Probeer het slechts occasioneel te gebruiken om bijvoorbeeld een eBook weg te geven of een artikel dat je zelf geschreven hebt.
 • Probeer vooral tekstlinks te gebruiken en dan pas banners, omdat tekstlinks een hogere kans hebben voor ‘click-through’ van de mensen. De meesten hebben de neiging om niet op banners in te gaan.
 • Kijk regelmatig na hoeveel ‘click-throughs’ en verkopen je hebt. Wanneer je een terugval merkt, is het nodig dat je je marketingtechnieken aanpast. Ga dus niet verder met dezelfde technieken als ze niet helpen, maar kies voor verandering.
 • Gebruik nieuwsgroepen, maar doe dit op een slimme manier door je te onderscheiden van de menigte. Gebruik ze om nieuwe artikels of nieuwe producten op aan te kondigen. Zorg er zeker voor dat je eerst de regels van de nieuwsgroep doorleest, voordat je er iets op post en spam nooit.
 • Gebruik geen afbeeldingen die het laden van je webpagina’s vertragen. Wanneer er vooral tekst op je site staat om de producten te verkopen, dan zal het laden ervan veel sneller verlopen.
 • Schrijf je als affiliate in op een aantal nieuwsbrieven die gerelateerd zijn aan het thema van je website. Op deze manier kan je waardevolle informatie verkrijgen en goede tips opdoen.

Affiliate programma: soorten commissies

Je kan meestal gemakkelijk toetreden tot een affiliate programma bij bijvoorbeeld TradeTracker. Een goed affiliate programma zal altijd de noodzakelijke tools hebben die je nodig hebt om producten of diensten via je site te verkopen. Nu is de vraag welk type van affiliate programma het beste voor jou werkt. Is elk affiliate programma hetzelfde? Wat zijn de voordelen en de nadelen ervan? Zijn er bepaalde affiliate programma’s die beter werken dan anderen? Dit zijn enkele vragen die je jezelf moet stellen in de zoektocht naar het, voor jou, meest geschikte affiliate programma.

Er zijn verschillende typen of categorieën van affiliate marketing en het aantal types zal afhangen van hoe jij de affiliate programma’s classificeert. Echter, de meest elementaire affiliate marketing programma’s kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: pay per click (PPC) en pay per performance (PPP). PPP kan op zich nog eens onderverdeeld worden in pay per sale (PPS) en pay per lead (PPL).

Affiliate programma: pay per click commissie

Pay per click is het meest populaire type voor affiliates met kleine websites en is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om geld te verdienen. Binnen dit type betaalt de handelaar de affiliate telkens wanneer hij een bezoeker doorverwijst naar de website van de handelaar via een banner of een tekstadvertentie. Hierbij verdient de affiliate dus sowieso een bepaald bedrag, zelfs als de bezoeker niets koopt van de site van de handelaar. De tarieven die de affiliate voor dit soort programma krijgt zijn laag, meestal niet meer dan 1 euro per klik.

Affiliate programma: pay per performance commissie

Pay per performance affiliate marketing is het meest populaire type en tevens het meest lucratieve voor affiliates. Hierbij wordt de affiliate door de handelaar betaald, telkens wanneer de verwijzing van een bezoeker uitmondt in een actie. Hiermee wordt bedoeld dat de bezoeker effectief iets dient te kopen op de site van de handelaar. Op deze manier bespaart de handelaar heel wat, omdat hij de affiliate niet bij elke klik moet betalen. Aan de andere kant is dit het meest winstgevende type voor toegewijde affiliates, omdat ze meestal een commissie krijgen van 15% tot 20% van de verkoopprijs van het product. Marketing via pay per performance kan ook verder worden ingedeeld in twee populaire types: pay per sales (PPS) en pay per lead (PPL).

Affiliate programma: pay per sale commissie

Bij pay per sale affiliate marketing betaalt de handelaar de affiliate een bepaalde vergoeding wanneer de bezoeker via affiliate daadwerkelijk iets van de site van de handelaar koopt. Affiliates worden vaak betaald op basis van commissies, hoewel deze handelaars er soms ook voor kiezen om hen te betalen aan een vast tarief. Ongeacht wat deze vergoeding is, meestal ligt deze sowieso hoger dan de vergoeding die je zou krijgen in een pay per click programma.

Affiliate programma: pay per lead commissie

Het pay per lead type is een lichte variatie op het pay per sale type en wordt vaak gebruikt door handelaars die veel online diensten verlenen, zoals banken en verzekeringsfirma’s. Hierbij krijgt de affiliate een vergoeding wanneer de bezoeker een bepaalde actie op de site doet, zoals een account creëren of zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De vaste vergoeding die je hiervoor als affiliate kan krijgen, is gelijkaardig aan deze in het pay per sale type.

Afgezien van deze specifieke typen van een affiliate programma, bestaan er een heleboel andere affiliate marketing typen. Dit is afhankelijk van de kenmerken die worden gebruikt om de indeling op te baseren. Ongetwijfeld is er een type dat het beste bij jou, je product en/of dienst past.

Wat zijn de beste Affiliate Programma’s?

Als u besluit om (eventueel naast het aanbieden van uw eigen product) als affiliate aan de slag te gaan, komt u voor de keuze te staan welk affiliate programma u moet kiezen, of met andere woorden: wat u als affiliate wilt gaan verkopen. Bij het maken van deze keuze spelen vele zaken een rol, zoals:

 • Hoe hoog is de vergoeding die u ontvangt over de door u gerealiseerde omzet (er zijn grote verschillen tussen onderlinge programma’s)?
 • Wordt iemand die u doorstuurt in de toekomst ook gezien als uw klant (krijgt u een vergoeding als een door u doorgestuurde klant een herhalingsaankoop doet)?
 • Hoe is de betaling geregeld (moet u bijvoorbeeld eerst een bepaalde omzet realiseren voordat er wordt uitbetaald)?
 • Verstrekt het bedrijf waarvoor u verkoopt promotiemateriaal dat u op uw site kunt gebruiken (banners, links, …)?

Naast bovenstaande punten is er nog een heel belangrijk punt en dat is of u zelf ook echt gelooft in het product dat u als affiliate verkoopt. Voor uw succes is het van essentieel belang dat u alleen producten verkoopt van een affiliate programma waar u zelf ook echt achter staat. Potentiële klanten hebben het binnen de kortste keren door of u als verkoper (affiliate) zelf ook echt achter het product staat dat u verkoopt. Als u als affiliate producten gaat verkopen waar u zelf niet echt in gelooft, zullen de verkoopresultaten van het affiliate programma zeker teleurstellend zijn. Bij het kiezen van een affiliate programma, is het van groot belang om alleen te kiezen voor programma’s waarvan de producten passen bij de doelgroep die uw site bezoekt. Mensen bezoeken uw site omdat zij een bepaalde interesse hebben, bij het kiezen van een affiliate programma is het dus van groot belang dat deze programma’s aansluiten op de interesse van de mensen binnen uw doelgroep.

Naast het product en/of dienst (van het affiliate programma) dat u op uw site aan de man brengt, is het een overweging waard om op uw site ook wat ruimte te reserveren voor advertenties. Hierbij is het erg belangrijk dat u dit blijft zien als een soort bijverdienste, omdat het resultaat van sites waar alleen advertenties op staan erg teleurstellend is.

Affiliate programma video: TradeTracker werkt samen met eCommerce Partner

Hoe moet ik een deeplink maken in TradeTracker?

Hoe werkt TradeTracker?