Affiliate marketing en geld verdienen

Affiliate marketing: wat is affiliate?

Affiliate marketing 150x150 Affiliate marketing en geld verdienenStelt u zichzelf vragen bij het woord “affiliate”? Eigenlijk is het heel simpel. Een affiliate is de eigenaar van een website die hierop advertenties of ander promotiemateriaal plaatst om bedrijven, diensten en / of producten te promoten. Via deze advertenties kan een affiliate geld verdienen, bijvoorbeeld als iemand een product aankoopt via de website van de affiliate of als een bezoeker een advertentie aanklikt. Dit is niet alleen mogelijk via een website, maar ook via het sturen van nieuwsbrieven via e-mail marketing.

Zoekt u iets om gemakkelijk geld mee te verdienen? Wilt u TV kijken, weggaan met vrienden of zelfs op vakantie gaan en terwijl geld verdienen? Wilt u thuiswerk doen? Dat kan via affiliate marketing! Denkt u dat slapend rijk worden onmogelijk is? Onzin! Het kan wel, maar dan zult u zich toch moeten verdiepen in affiliate marketing. Daarbij is het aanschaffen van goede software zeer belangrijk!

Op deze website vindt u heel wat informatie omtrent thuiswerk en affiliate marketing, een hele thuiswerkgids dat speciaal voor u werd opgesteld dus! U kan via deze website bijvoorbeeld uw eigen affiliate website bestellen en vervolgens geld verdienen via affiliate marketing!

Affiliate

Door de jaren heen is het gebruik van internet erg breed geworden. Het wordt niet alleen gebruikt om informatie op te zoeken uit een breed scala van websites, maar ook om te communiceren met andere mensen. Nog anderen gebruiken het om hun brood mee te verdienen, bijvoorbeeld via affiliate marketing, of om extra centjes te verdienen naast hun gewone job. Eén van de manieren om geld te verdienen van thuis is dus via affiliate marketing, waarbij jij de affiliate wordt of bent. Is het echt mogelijk om geld te verdienen van thuis uit? Ik weet zeker dat je net als duizenden andere mensen al hebt nagedacht over het verdienen van een fortuin via internet en misschien ook over affiliate marketing, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Deze gedachte heeft waarschijnlijk niet één keer, maar meerdere keren je geest gekruist. Maar is het nu echt mogelijk om via affiliate marketing veel geld te verdienen? In mijn eigen reis door het internet, heb ik een leuke en efficiënte manier ontdekt om geld te verdienen van thuis uit via het internet (affiliate marketing) en geloof het of niet: het is legaal!

Affiliate betekenis

Affiliates zijn mensen die aan internet marketing en affiliate marketing doen. Op deze manier promoten zij de producten en diensten van bedrijven of ondernemers. Wanneer iemand een product via de site van een affiliate koopt, dan krijgt de affiliate hiervoor een vergoeding: een zogenaamde commissie op de verkoop. Maar eigenlijk is dit slechts een deel van de waarheid. In feite hoef je niet altijd iets te verkopen om te verdienen aan je affiliate activiteiten. Sommige bedrijven of ondernemers betalen de affiliate reeds wanneer mensen via de site van de affiliate rechtstreeks op de site van het bedrijf of de ondernemer terecht komen. Dit gebeurt dan via een simpele klik vanaf de website van de affiliate. Zo word je betaald voor het feitelijk doorverwijzen van potentiële klanten naar hun site. Klinkt goed, niet? Word zeker niet afgeschrikt door dit schijnbaar moeilijk iets. Hieronder krijg je al enkele tips om een affiliate te worden en wat meer te leren over affiliate marketing.

Affiliate tips

 • Begin met het selecteren van je niche waarbij je aan affiliate marketing wilt doen. Mensen zullen je vertellen om een onderwerp te kiezen dat heel populair is. Op deze manier ben je verzekerd dat er veel mensen geïnteresseerd zullen zijn in het product dat je aanbiedt. Anderzijds is er een grote kans dat vele andere affiliates zich reeds focussen op hetzelfde product, waardoor het moeilijk kan worden om te concurreren. Maar wanneer je voldoende vertrouwen hebt en je het risico wilt nemen, ga er dan voor! Wat je ook kan doen is een onderzoek voeren naar de trefwoorden waar mensen op zoeken. Wanneer je weet hoe je deze trefwoorden op een correcte manier kan gebruiken, zal dit jou helpen om hoger te komen in de ranking van de zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google en zal je als gevolg een grotere kans hebben dat mensen op jouw site terecht komen.
 • Zorg ervoor dat je de producten die je promoot kent. Je kan je niet in het avontuur van een affiliate storten, aan affiliate marketing doen en zomaar 50 willekeurige producten selecteren waar je weinig of niets van af weet. Het feit is dat je zelf in het product moet geloven! Op deze manier breng je het enthousiasme voor het product over op de lezers, die nadien hopelijk jouw kopers worden waarop jij geld verdient.
 • Zoek naar goede affiliate programma’s. Zodra je je niche voor affiliate marketing hebt bepaald, kan je op zoek gaan naar producten die gerelateerd zijn aan deze niche. Deze producten kan je dan plaatsen op je eigen website of blog. Het is aan te raden om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken en goed te linken aan de niche en de producten dat je hebt gekozen. Op deze manier bestaat er een grotere kans dat de mensen op je site of blog terecht komen en je producten effectief zullen kopen.
 • Maak artikelen en beoordelingen. Je site zal ervoor zorgen dat lezers en/of kopers terugkomen wanneer je artikels en beoordelingen schrijft die de moeite waard zijn om te lezen. Zorg ervoor dat je artikels degelijk geschreven zijn, anders zal de lezer weten dat je de site enkel en alleen hebt opgebouwd om centjes te verdienen. Zorg ervoor dat er weinig tot geen fouten in je artikels staan en schenk voldoende aandacht aan de stijl en de lay-out van je artikels. Je zal lezers al snel vervelen wanneer ze te lange alinea’s zien. Maak deze meer leesbaar door ze op te splitsen in kleinere onderdelen. En belangrijker nog, geef ze wat ze nodig hebben: goede informatie met betrekking tot het product waar ze interesse in hebben. Hiermee kom je al een stuk verder als je aan affiliate marketing wilt doen.
 • Ga op onderzoek naar andere sites die betrekking hebben tot je eigen site. Dit is voor jou een manier om te weten te komen wat je concurrenten zoal doen en kan je zelf beoordelen of je al dan niet op de goede weg bent. Dit betekent helemaal niet dat je ze hoeft te kopiëren, want als Google dit merkt, dan zal je een heleboel posities verliezen in de ranking. Je kan wel op deze manier leren wat werkt en wat niet werkt. Ook leer je wat je bijgevolg moet doen om succesvol te zijn en wat je zeker moet vermijden als je aan affiliate marketing doet.
 • Om een succesvolle affiliate te zijn, zal je ‘neen’ moeten zeggen tegen sommige voorstellen. Zorg ervoor dat je niet te veel hooi op je vork neemt en eerst goed afwerkt waar je reeds mee bezig was, alvorens dat je met iets nieuw begint. Het is dus vooral belangrijk om je op de meest productieve taken te storten en de ‘misschien’-taken (voorlopig) aan de kant te schuiven of aan iemand anders over te laten. Op deze manier zal je voor de beste winsten zorgen via affiliate marketing!
 • Iedereen die succesvol wil worden als affiliate, heeft de juiste houding nodig. Wanneer je goed onthoudt dat het succes van een affiliate niet ontstaat over één nacht heen, maar stilaan wordt opgebouwd, ben je al goed op weg. Met een grote portie doorzettingsvermogen en een positieve ingesteldheid geraak je al ver vooruit in het opbouwen van een succesvolle carrière als affiliate! Go for it als je interesse hebt in affiliate marketing!

Affiliate marketing: samenwerken met affiliate

Zoals je gelezen hebt, wordt met affiliate marketing bedoeld: het verkopen van producten en/of diensten van andere bedrijven tegen een vergoeding. Deze vergoeding is een commissie op het verkochte product of dienst. Voor u als online ondernemer kan het principe van affiliate marketing twee kanten op werken. Via uw website kunt u uw eigen producten en/of diensten aanbieden of u kunt er voor kiezen om als affiliate, tegen vergoeding, producten en/of diensten van anderen te verkopen via uw site. Als u wel eigen producten en/of diensten heeft, is het een overweging waard om te gaan werken met affiliates. Deze affiliates gebruiken dan hun site om uw product of uw bedrijf aan te prijzen via affiliate marketing. Het voordeel van het inzetten van affiliates is dat u zelf alleen hoeft te betalen als er ook daadwerkelijk resultaten worden geboekt. Als u een eigen product verkoopt, is er ook nog een zeer interessante derde mogelijkheid die door veel mensen wordt vergeten. Met een eigen product dat u via uw site (en eventueel via de sites van aangesloten affiliates) verkoopt, heeft u zelf ook nog eens de mogelijkheid om via uw eigen site als affiliate te gaan werken. Op deze manier kunt u op een redelijke en eenvoudige manier behoorlijk wat meer geld binnenhalen. Hierbij is het wel van belang om affiliate marketing slim aan te pakken. Dit houdt in dat u als affiliate moet kiezen voor producten die aanverwant zijn met uw eigen product, maar zeker niet concurreren met uw eigen product. Bijvoorbeeld: als u computers verkoopt als eigen product, is de kans groot dat u zonder al teveel moeite ook internetverbindingen kunt verkopen aan uw klanten. U moet dus nadenken over welke producten uw klanten nog meer nodig zullen hebben om optimaal gebruik te kunnen maken van uw product. Mensen die een computer kopen, zullen zeer waarschijnlijk ook een internetverbinding nodig hebben indien deze nog niet aanwezig is. De kracht zit hem bij affiliate marketing dus in het denken vanuit uw doelgroep.

Affiliate marketing: online cursus

Voordat u zelf als affiliate aan de gang kan gaan met affiliate marketing, of voordat u kunt beginnen met het werven van affiliates, is het verstandig om uzelf eerst wat meer in deze materie te verdiepen. De ideale manier om dit te doen is door gebruik te maken van de kennis en de ervaring van een aantal vooraanstaande internetondernemers.

Onderaan deze pagina vindt u een link naar een website van een zeer succesvolle ondernemer op het internet die bereid is om zijn kennis en ervaring op het gebied van affiliate marketing met u te delen in de vorm van een e-book. Dit e-book kunt u tegen een kleine vergoeding (via de site waarop u via de link onderaan deze pagina komt) bestellen. In het e-book affiliate marketing wordt uitgebreid aandacht besteed aan zowel zaken die belangrijk zijn als u zelf als affiliate wilt gaan werken, alsook aan zaken die belangrijk zijn als u bij het verkopen van uw product ook gebruik wilt gaan maken van affiliate. Hierbij kunt u denken aan:

 • Wat zijn de beste affiliate programma’s?
 • Hoe vindt u publiek als u aan affiliate marketing doet?
 • Eenmalige klant of langdurige relatie via affiliate marketing?
 • Welke commissie wilt u verdienen via affiliate marketing?
 • Wat zijn de do’s en dont’s in affiliate marketing?
 • Welke affiliate software zal u gebruiken voor uw affiliate marketing?

Affiliate marketing cursus 115x150 Affiliate marketing en geld verdienenAls u serieus overweegt om te beginnen met affiliate marketing, dan is het e-book Cursus Affiliate Marketing van grote waarde! Via onderstaande link komt u op de site van een zeer succesvol online ondernemer die dit e-book heeft geschreven!! Uit eigen ervaring kan ik u meegeven dat dit zeer, maar dan ook zeer de moeite waard is. U hoeft zich hier natuurlijk enkel in te verdiepen als u echt serieus geïnteresseerd bent in de mogelijkheden om online veel geld te verdienen.

Bekijk meer informatie omtrent de affiliate cursus: Affiliate Marketing, de toekomst van geld verdienen